Higiena przede wszystkim!
Nie ma co ukrywać, że od XIX wieku aspekt higieniczny u ludzi jest postrzegany zupełnie inaczej. Współczesne społeczeństwa na całym świecie dbają o higienę i czystość w każdym środowisku zewnętrznym. Takie podejście pozwala na zmniejszenie występowania chorób – a przecież wszyscy chcemy być zdrowi!
Utrzymywanie czystości w hotelach
Jeszcze kilka lat temu hotele kojarzyły się z komfortem i dyskrecją. Dziś, kiedy koronawirus wciąż grasuje, w hotelach priorytetem jest utrzymanie, przede wszystkim czystości, a co za tym idzie zapewnienie bezpieczeństwa gości oraz personelu. Takie założenia wiążą się z ciągłym sprzątaniem. Właściciele hoteli zwracają uwagę czy na terenie hotelu nie występują niepożądane owady. Gdy owady się pojawiają, zamawiane są usługi specjalnych firm. Takie firmy można znaleźć, chociażby w internecie. Przykładowo, jeśli jesteś właścicielem hotelu we Wrocławiu, wystarczy wpisać do przeglądarki internetowej „dezynsekcja hoteli wrocław”. Oprócz zamawiania specjalistycznych firm do usuwania nieczystości wiele hoteli zapewnia swoim pracownikom środki czystości o najwyższej jakości. Czyszczone są przede wszystkim pokoje oraz powierzchnie wspólne tj. toaleta, recepcja czy restauracja.
Jak działa stacja higieniczna?
Higiena jest ważna, szczególnie teraz, kiedy wciąż trwa pandemia. Dlatego w wielu miejscach użyteczności publicznej czy restauracjach można zauważyć stacje higieniczne. Stacja higieniczna jest urządzeniem bezobsługowym, które umożliwia przeprowadzenie dezynfekcji rąk. Coraz więcej osób decyduje się na kompleksowe stacje zawierające podajnik ręczników papierowych, lustro, kosz na śmierci czy nawet wieszak. Stacje higieniczne gwarantują wysoką skuteczność eliminowania bakterii i wirusów, a w szczególności Covid-19. Urządzenia tego typu nie wymagają nadzoru a płyn dezynfekujący w postaci mgiełki, idealnie rozprowadza się, pokrywając całe powierzchnie dłoni. Co więcej, płyn można regulować w bardzo precyzyjny i łatwy sposób.
Higiena w żywności
Higiena jest ważna w produkcji żywności. Przykładowo w rolnictwie na polskim rynku występują firmy, które oferują wynajem, czyszczenie i zaprawianie zboża. Jest to idealne rozwiązanie dla rolników nieposiadających zaprawiarki, która jest bardzo droga. Zamawiając taką usługę pod wskazane miejsce, otrzymamy maszynę, która w jednym procesie technologicznym oczyści, a następnie zaprawi ziarna. Po stronie zleceniodawcy jest jedynie zapewnienie stałego nasypu ziarna i odbiór zaprawionego towaru. Cała usługa jest realizowana w szybki i przyjemny sposób.